torsdag 2 augusti 2012

Muslimer döljer massmord på 6.000 judarVid ett arkeologiskt seminarium i förra veckan på Megalim (Davids stads forskningsinstitut) i Jerusalem avslöjades en sensation.
 
Den gamle arkeologen och journalisten Benny Liss kunde visa en film från ett besök i grottsystemet under den igenmurade Gyllene Porten  utanför Tempelbergets östra mur.
Här ligger grottor fulla med skelett från Andra Templets förstörelse. Det handlar med största sannolikhet om de 6.000 judar som Josephus beskriver mördades av romarna när Templet stormades.
 
Tempelbergets muslimska herrar vägrar idag allt tillträde till grottorna.
Första Templet byggdes av kung Salomo och förstördes av babylonierna år 586 f Kr. Andra Templet invigdes år 515 f Kr och byggdes ut av kung Herodes för
att slutligen brännas och rivas av Titus år 70 e Kr.
 
Förstörelsen av båda Templen skedde den nionde dagen i månaden Av
(Tisha B’Av ), en fastedag och sorgehögtid.
 

Gyllene Porten, stängd av muslimerna sedan 811
Israels arkeologiska myndighet har murat igen öppningen till grottorna för att inte oroa Wakf, den islamistiska stiftelse som tillåts behärska Tempelberget. Wakf försöker sedan 1967 systematiskt utplåna alla spår av de judiska Templen.
 
Benny Liss vädjar därför om att israeliska myndigheter ska låta undersöka grottorna ordentligt och stoppa islamisternas fortsatta
skövling av Tempelbergets arkeologiska historia.
Läs också
 
 
 
Citat Thore
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar