fredag 19 juli 2013

PLÅGOANDARNA

 

VERKLIGHETENS ANSIKTE

 

Islams verkliga ansikte?

Männen kastade cyanid-syra på oss med avsikt att skada eller vanpryda oss.
Männen kastade cyanid-syra på våra kroppar, bränna våra ansikten, krossa våra näsor, smälta våra ögon och gå bort som lyckliga män.

Syra angrepp är vanligt i Pakistan, Bangladesh, Indien, Afghanistan, Nepal, Kambodja och några andra länder. Männen kastar syra på oss eftersom männen är arga på oss för att vi vill avsluta relationer och för att vägra sexuellt utnyttjande, förslag av äktenskap, och krav på hemgift.
Männen kastade cyanid-syra på oss för att vi ville delta i skolor, eller för att inte bära islamisk slöja eller burka, för att vi inte skall tala för mycket, för att vi inte skall skratta högt.
 

Indien

  
Sonali Mukherjee
 
Hon var 18, ett collegestudent. Tre av hennes grannar trakasserat sexuellt henne för mer än två år och sedan kastade syra på henne. Hennes hud på skallen, ansikte, hals, bröst och rygg var smält bort. Efter nio år av det attacken är Sonali Mukherjee nu blind på båda ögonen och delvis döv.

 

Hennes pappa spenderade miljoner rupier för hennes behandling. De har nu inga pengar. Angriparna fick borgen från High Court, fortsatte hotar att döda henne. Hon ber nu regeringen att hjälpa henne eller låta henne att avsluta sitt liv.
 
 
KAMBODJABlind och vanställt av en syra attack från Islams vänner
 
 
"Syra angrepp berövar människor mer än deras utseende och synen. Familjer slits isär. Män lämnar sina fruar.
Barn skiljs från sina föräldrar.
Arbetstillfällen försvinna över en natt, och vrider proffs till tiggare.
Många offer kan inte få igenom en dag utan konstant hjälp, bördorna för deras familjer blir stora.
Alla bär märket av paria.
"Det som återstår är ett traumatiserat samhälle som med inhemska tvister, olyckliga kärleksaffärer och professionell rivalitet och är nästan alltid lösta genom våld.
Knappast en familj utan att dess medlemmar förlorar den ideologiska striderna. – en förbannelse som är överförs från föräldrar till barn. Batterisyra är känd för att vara det mest okomplicerade sätt att orsaka livslångt lidande.
En dollar kostar det, att köpa en liter syra i varje gathörn. Förövarna straffas sällan. Deras mål, är att deras damer skall bli utstötta ur samhället."
Så jävliga är dessa människor
 
 
 


 
 

PAKISTAN

Fakhra Younus blev attackerad av sin make Bilal Khar, ex-make i Punjab församling och son till pakistansk politiker Ghulam Mustafa Khar. Han kastade syra i hennes ansikte efter att de skilt sig.

Tehmina Durrani, författare till "Min feodalherren", Bilal Khar tidigare steg mor försökte hjälpa Johan. Hon skickades till Italien för behandling. Efter att ha 39 re-constructive operationer, Johan begick självmord.
 
 

Läs mera här på denna länk:
 
 
 
 
  

 


 
 
 
 

Jag ha studerat bilderna och läst om hur dessa kvinnor blivit utsatta.

 
 
Jag har också läst de flesta av kommentarer här för att se hur olika svar det kan finnas i världen. Alla människor har olika kunskaper om livet, om kärlek, om hat. Alla människor funderar, tänker och grubblar vidare och associerar sina åsikter, som blir till påståenden.
Så klart undrar man varför detta händer. Ja det finns så mycket ont i världen. Och man behöver bara läsa alla kommentarer här för att se hur människor förargas på varandra och nästan kan slå ihjäl varandra i dessa spalter.
Alltså ondska finns på olika sätt, en del värre än andra, och vi undrar vidare hur kan de uppstå? Krig är också en ondska. Människan är ganska grym egentligen.
Och så har vi detta med alla religioner som bevisligen orsakat många krig. Och man frågar sig hur har alla religioner uppkommit?
Vår fantasi, människans fantasi är oändlig. Vi måste ha någon förklaring. Vi måste tro, tro på vad?
Varför måste människor tro? Alla religiösa skrifter har uppkommit genom fantasier. Fantasier som bildat sagor.
Nu får jag alla religiösa mot mig när jag skriver så.
Jag undrar om alla de religiösa har läst Koranen eller Bibeln? Vad som står där i verkligheten.
Ja det står verkligen många hot mot oss alla i både bibeln och Koranen, och kanske speciellt mot kvinnor. Och en del människor tar detta för givet att så skall det vara. Man ta för givet dessa otroliga fantasier om någon snubbe skrivit i sin iver, i sin ondaste mening.
När vi växer upp i livet så bildas tidigt i tonåren en speciell uppfattning, en "prototyp" av jaget. En jättestor kugge som väntar på nästa kugge, på nästa association, på nästa kommentar som passar in i jaget, i egot.
Att glida ifrån uppfattningen är en stor uppoffring som få människor gör. Vi har våra gener som härstammar långt bak i tiden. Ondskan finns där. Men många människor har blivit humana med tiden. Men inte alla!
Ibland tycker en del människor det är roligt att såra andra människor, varför? Att uttrycka sig humant, att förstå vad andra människor menar, att visa respekt för att någon tror utan att veta.
Därför är kunskap så viktigt.
Det hjälper inte att vara en förstockad besserwisser hela tiden. För det finns det allt för många till här i världen.
Att den människan som orsakat våld mot en annan människa skall straffas finns i lagar och förordningar.
Men hur skall man komma tillrätta med våldet? Jag började skriva om "Våldets filosofi" men fick uppge. För det är ett stort kapitel.
Att vi numera kämpar på idrottsplan i stället för som förr i hemska krig är en förbättring. Är det inte så att om man i de arabiska länderna fått spendera mera på idrott i stället för deras otroliga religioner så kanske vi hade fått se en annan sida? Alla idrotter är lite av ett krig mellan länder, men på ett humanare plan.
Dessutom måste kunskap in i alla skolor om verkligheten av livet. Alla måste få veta hur livet har uppstått. I alla skolor skulle det vara obligatoriskt att läsa "Verklighetens magi" av Richard Dawkins.
Eller för den delen läsa alla Rickard Dawkins böcker för att få en kunskap om hur vi har kommit till, om hur allt på jorden har kommit till. Kunskap är så viktig.
Om kunskapen hade funnits, hade kanske dessa kvinnor förskonats och sluppit dessa hemska kval, dess otroliga fortsättning på livet, och förhoppningsvis fått leva ett normalt liv.
Jag skrev "kanske" men jag tror också att sanningen hade förskonat dem.
Min tro är Kärlek, naturen, och kunskapen.
Thore


 

 
 


1 kommentar: