onsdag 19 augusti 2015

IS

Det djävulska IS

IS hängde upp arkeolog i pelare


                    Den här bilden publicerades i söndags och visar den antika staden Palmyra
                   där den ansedda arkeologen Khaled Asaad halshuggits av Islamiska staten.


IS har halshuggit den 82-årige arkeologen Khaled Asaad. Hans kropp hängdes från en pelare i den antika staden Palmyra i Syrien.
Den högt ansedda arkeologen hade arbetat i 50 år med antikviteterna i Palmyra, en stad som anses vara en av de viktigaste arkeologiska platserna i världen.
Han togs till fånga av IS när de intog staden i maj i år. På onsdagen kom beskedet om det senaste i raden av IS brutala dåd.

Khaled Asaad har avrättats genom halshuggning, därefter har hans kropp hissats upp i en pelare på torget i Palmyra, rapporterar flera nyhetsbyråer.

– Tänk att en lärd person som gjort en så minnesvärd tjänst för historien ska bli halshuggen, säger Khaled Asaads tidigare chef Maamoun Abdulkarim, enligt BBC.

– Den fortsatta närvaron av de här brottslingarna i Palmyra är en förbannelse och ett ont omen.

IS har lagt under sig en rad historiska platser i Syrien och Irak.Aftonbladet granskade i våras rörelsens smuggling av antikviteter runt om i Europa. Via smugglingsvägar från Syrien till Turkiet erbjöds vi köpa föremål som plundrats från utgrävningar och muséer i Syrien.

FN-organet Unesco har sagt att IS plundring och förstörelse av de historiska platserna i Syrien är en enorm förlust för mänskligheten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar