tisdag 1 oktober 2013

BROTT AV UTLÄNNINGAR

Kvinna rånades av man med utländsk härkomst

Publicerat 2013-10-01
PERSONRÅN Vid lunchtid på tisdagen rånades en kvinna i Kristinehamn på sin handväska. Rånet skedde i området Jakobsberg. Väskan ska bl.a. ha innehållit en större summa kontanter.
Polisen uppger följande signalement på den misstänkte gärningsmannen: Man, c:a 30 år, runt ansikte och kraftigt byggd, iförd svart tröja eller jacka och föreföll vara av utländsk härkomst. Ingen har ännu gripits för brottet.
 
 

Voltade med bilen – rånades

Publicerat 2013-10-01
GAMAR Tidigare idag voltade en kvinna med sin bil vid Härlunda, och då en annan bil med ett flertal män stannar till tror både kvinnan och andra vittnen att de avser hjälpa henne – istället rånar de kvinnan.
Det var strax efter 16-tiden som kvinnan voltade på länsväg 184 söder om Skara. Kvinnan kunde själv ta sig ur bilen men klagade på nacksmärtor.
I samband med olyckan stannar en silverfärgad bil intill och ur stiger fyra män – för att hjälpa kvinnan förutsätter alla. Istället rånar de kvinnan på hennes värdesaker, enligt uppgifter till Skaraborgs läns tidning både mobiltelefon och plånbok.
Kvinnan har först till Kärnsjukhuset i Skövde. Polisen har säkrat spår från platsen och jagar nu gärningsmännen. En av männen hade en tatuering på halsen och glasögon – det är allt som erbjuds som signalement i dagsläget.
Skaraborgs läns tidning

Brutalt personrån i Tensta

Publicerat 2013-10-01, 20:19
 
PERSONRÅN I invandrardominerade Stockholmsförorten Tensta fick två personer föras till sjukhus på tisdagseftermiddagen efter att ha misshandlats av ett gäng på 4-5 ungdomar.
Misshandeln ägde enligt polisen rum vid Tensta Allé/Tenstastråket. Gärningsmännen ska efter misshandeln ha lämnat platsen i en mörk Volvo. Det är oklart vad som ligger bakom händelsen. Polisen arbetar tillsvidare efter hypotesen att det rör sig om ett rån. Inga signalement på de misstänkta rånarna uppges. Ingen person har gripits för dådet.
Rånförsök mot butik i Rissne

Publicerat 2013-10-01, 19:04
 
BUTIKSRÅN Vid 20-tiden på måndagskvällen försökte två personer, vilkas härkomst inte uppges, beväpnade med yxa och kofot råna en livsmedelsbutik i Rissne i Sundbyberg i norra Stockholm.
Rånarna kom över en summa pengar och försökte därefter fly från platsen på moped. Av någon anledning fick de inte fart på mopeden och försökte i stället springa från platsen. Ett vittne till rånet lyckades dock gripa en av rånarna och hålla honom kvar tills polis anlände till platsen. De stulna pengarna återfanns sedan i en väska i närheten av den övergivna mopeden. Den gripne rånaren klagade på astma och polis tillkallade ambulans att hämta honom. Den andre gärningsmannen är ännu på fri fot.
Polisen


18 års fängelse för terrorplaner och stöd till Al Qaida

 

Publicerat 2013-10-01, 18:39
 
USA / MUSLIMSK TERRORISM Sabirhan Hasanoff, 37, har av en domstol i New York dömts till 18 års fängelse för att ha planerat att utföra en terrorattack mot New York-börsen, samt för att ha gett ekonomiskt stöd till det islamistiska terror-nätverket Al Qaida.
Hasanoff uppges vara uppvuxen i USA och var tidigare en skötsam familjefar som arbetade som revisor. I samband med ett besök i Dubai kom han emellertid i kontakt med fanatiska islamister, det etnisk-kulturella/religiösa ursprunget tog ut sin rätt och han blev därefter allt mer radikaliserad.

 
 Femen-protest mot friande i gruppvåldtäktsmål

Publicerat 2013-10-01, 18:31
 
 
STOCKHOLM Medlemmar från den ursprungligen ukrainska gruppen Femen, som nyligen utförde en uppmärksammad protest i Stockholms moské mot islamistiskt förtryck, dök idag upp utanför Svea hovrätt. Nu var det friandet av sex icke-västliga tonåringar som gruppvåldtagit en 15-årig flicka i Stockholmsförorten Tensta gruppen protesterade mot.

Aktionen idag var bara en av många som gruppen nu utför mot friandet. Till Sveriges radio säger en av aktivisterna att det är läskigt att det finns sätt att våldta folk “lagligt” på.

På Femens hemsida skriver gruppen bland annat att kastrering kan vara ett lämpligt straff för våldtäktsmän.

Femen
Styckad kropp hittades i industriområde

 
Publicerat 2013-10-01, 18:23
 
STYCKMORD På måndagskvällen larmades polisen om att en död kropp påträffats i ett industriområde intill den invandrartäta Stockholmsförorten Rågsved. Polisen är förtegen om den avlidna personens identitet, etnicitet eller eventuella kopplingar till kriminella grupper. En förundersökning om mord har inletts.
Under tisdagen har ytterligare information framkommit, bland annat att den döda kroppen ska ha varit styckad och ha dumpats i en container. Delar av kroppen saknas enligt polisen. Eventuellt kan kroppen ha placerats i containern innan den kom till industriområdet. Något som indikerar detta är att det ska ha brunnit i containern när den stod uppställd på en adress i Liljeholmen, möjligen antänd i syfte att undanröja spår från brottet.
Området runt fyndplatsen hålls fortsatt avspärrat och ett stort antal poliser är inkopplade på att hitta gärningspersonerna. Ingen har dock gripits ännu.
 
 
 
 

Man hotade tjänsteman på migrationsverket

Publicerat 2013-10-01, 17:50
 
 
OLAGA HOT Polisen grep på måndagseftermiddagen en man, vars härkomst eller uppehållsstatus inte uppges i media, efter att denne hotat en anställd på Migrationsverket i Kristianstad.
Flertalet hotelser om våld framfördes men sattes inte i verket innan polis hann ingripa. Mannen släpptes efter förhör. Misstankarna om brott kvarstår dock. Inga uppgifter har offentliggjorts i media om motivet till hotelserna eller i vilken egenskap mannen hade kontakt med Migrationsverket.
Kristianstadsbladet
 

Grovt misshandlad man dumpades på akute

Publicerat 2013-10-01, 17:22
 
 
GROV MISSHANDEL På söndagsmorgonen lämpades en 32-årig man, vars härkomst inte uppges i media, med svåra skallskador av vid akutmottagningen på Gävle sjukhus.
Två män i ungefär samma ålder, vilkas härkomst inte uppges i media, berättade summariskt att de blivit oroliga när kompisen börjat blöda från näsa och öron. Därefter avvek de snabbt från platsen. 32-åringens skador visade sig vara betydligt allvarligare än vad kompisarna trodde. Mannen fick akutflygas med ambulanshelikopter till Uppsala. Han har ännu inte kunnat höras av polis om vad han råkat utför men polisen har inlett en förundersökning om synnerligen grov misshandel och söker efter de två männen som lämnade av honom i Gävle.
DN
Ungdomar rånade pojke på dator

Publicerat 2013-10-01, 17:12
 
PERSONRÅN En pojke rånades på tisdagseftermiddagen av tre ungdomar, vilkas signalement eller förmodade härkomst inte uppges, vid Gamlestadsskolan i Göteborg.
Rånet inträffade vid 15-tiden. Rånoffret tvingades under hot lämna ifrån sig sin Macbook-dator. Ingen har gripits för dådet.
Polisen
 

Migga beskriver “ensamkommandes” asylfusk

Publicerat 2013-10-01
 
ENSAMKOMMANDEBLUFFEN I ett inlägg på före detta flyktingombudsmannens Merit Wagers blogg på måndagen beskriver en “migga” (tjänsteman på Migrationsverket) utförligt hur det kan gå till när ett s.k. “ensamkommande flyktingbarn” ljuger sig till asyl i Sverige, för att senare få hit hela sin familj från hemlandet, och hur Migrationsverket benäget medverkar till fusket.
En yngling söker asyl i Sverige. Han säger sig vara från Afghanistan, närmare bestämt en plats som heter Ghazni. Dock kan ynglingen inte beskriva var någonstans Ghazni ligger eller hur det ser ut där. Han uppger att han lämnats till människosmugglare av föräldrarna men helt saknar möjlighet att kontakta familjen. Däremot har han telefonnumret till sin bror. Brodern antas dock av okänd anledning inte heller kunna kontakta föräldrarna.
Trots att ynglingen faktiskt vittnar om en stor släkt i Afghanistan som han t o m bott samman med görs inga ansträngningar för att hitta dem. Ynglingen medger också att han vistats i Italien innan han kom till Sverige. Migrationsverket ignorerar detta och därmed Dublinförordningen om asyl i första ankomstland.
Sex månader efter att ynglingen beviljats permanent uppehållstillstånd anländer en stor skara släktingar till ynglingen till en svensk ambassad i ett helt annat land än Afghanistan. Det är ynglingens moder, två syskon, en vuxen broders hustru och tre brorsbarn, inalles sju personer. Och i en intervju som gjordes på ambassaden kan man bland annat läsa följande:
The parents had sold their land to get the money for the son’s travel. Their plan for the future is that for the son to support the family and children.
Dessa sju personer har nu rätt att komma till Sverige med ynglingen som anknytningsperson eller “ankare”. Totalt handlar det alltså om åtta personer som under många år ska försörjas av de svenska skattebetalarna. Samtliga åtta är analfabeter, vilket förlänger denna tid med åtskilliga år utöver de sju som är genomsnittstiden i bidragsförsörjning.
Som framgår av citatet ovan hade ynglingen inga flyktingskäl från början, och för anhöriga till någon som beviljats permanent uppehållstillstånd behövs inga skäl alls utöver själva släktskapet. Inga krav ställs heller på egen försörjning för anhöriga till asylanter eller på att anknytningspersonen ska försörja dem.
Detta är bara ett av de flera tusen ensamkommandefall som Migrationsverket handlägger varje år och som så gott som alltid leder till PUT för den sökande och sedan för ytterligare ett antal personer.
Merit Wagers bloggDottern i turkisk invandrarfamilj misshandlades när hon ville studera

Publicerat 2013-09-30, 18:45
 
HEDERSVÅLD En 45-årig turkisk man, bosatt i Skåne, har av Helsingborgs tingsrätt dömts till ett års fängelse för upprepade fall av våld och hot mot sin före detta fru och sina sex barn. Särskilt utsatt för trakasserierna har en av de äldre döttrarna varit.
Fadern ville av kulturella skäl hindra dottern från att utbilda sig. Dottern, som är över 18 år, försökte förklara för fadern att hon som myndig person själv bestämmer över sitt liv och om hon vill utbilda sig. Under rättegången har dottern berättat om hur hon blivit misshandlad av fadern och hur han hotat att döda henne om hon inte lydde.
Vid ett tillfälle har fader tagit struptag på dottern och sparkat på henne när hon låg ner på golvet. Även de andra fem barnen har utsatts för faderns hedersrelaterade våld och hot. Bland annat fick en av döttrarna stryk efter att hon köpt ett par byxor, eftersom fadern anser att kvinnor inte ska ha byxor på sig, endast män.
Mehmet Öner, f 670369, medborgare i Turkiet, döms till 1 års fängelse för misshandel, grov fridskränkning och olaga hot. Han ska även betala skadestånd till den före detta hustrun och de sex barnen. Trots utländskt medborgarskap yrkades inte på utvisning. Helsingborgs tingsrätt, B 422-13
HD
 
 

Våldtäktsinvandrarna hade kunnat fällas menar expert

 
Publicerat 2013-09-30

GRUPPVÅLDTÄKT

Nyligen frikändes ett gäng utomvästliga invandrarungdomar av Svea hovrätt för en gruppvåldtäkt de tidigare fällts för i tingsrätten. Frikännandet har fått hård kritik från allmänheten och nu ger även Madeleine Leijonhufvud, professor emerita i straffrätt, kritikerna rätt. Om den nya sexbrottslagen hade börjat gälla när gruppvåldtäkten ägde rum, hade förövarna kunnat fällas. menar hon.
I gärningsbeskrivningen uppges att flickan hölls inlåst och att de sex åtalade ungdomarna tog hennes kläder och mobiltelefon. Det är också klarlagt att flickan sagt nej. Dessutom har det kunnat konstateras att förövarna ljugit om vad som försiggått, var de har befunnit sig osv och ändrat sina berättelser flera gånger. Trots detta friade Svea hovrätt ungdomarna.
Med den nya sexualbrottslagen hade de inte klarat sig undan ansvar för sina gärningar, hävdar Leijonhufvud. Lagstiftningen för sexualbrott ändrades den 1 juli i år. Den gäller dock inte retroaktivt för brott som begicks innan ikraftträdandet. Sådana förövare döms enligt den gamla lagen. En central formulering som ändrats är den om att offret ska ha befunnit sig i “hjälplöst tillstånd”. Nu räcker det med att visa att det varit fråga om en “särskilt utsatt situation”.
Anledningen till lagändringen är att begreppet “hjälplöst tillstånd” tillämpats mer strikt av domstolarna än vad som var avsett. Det är också vad som skett vid det nu aktuella frikännandet av sex invandrarungdomar för en gruppvåldtäkt. I domen kommer rätten fram till att den unga kvinnan inte ska anses ha befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd trots att hon var mycket rädd, blev inlåst, fråntogs sina kläder och sin mobiltelefon och hade åtta män emot sig (en gick inte att åtala och en frikändes redan i tingsrätten).
För hjälplöshet krävs enligt praxis från Högsta domstolen att man sover, har ett fysiskt eller psykiskt handikapp eller är rejält drogpåverkad. Med den nya formuleringen “utsatt situation” omfattas fler scenarion, exempelvis sådana där kvinnan inte vågat fysiskt kämpa emot pga rädsla, en reaktion som inte är ovanlig hos den som utsätts för övergrepp.
Leijionhufvud menar dock att lagen inte är tillräcklig även i dess nya utformning:
– Det är långt ifrån att vi fått ett rättsläge som gör att det är straffbart att ha sex med någon som inte vill, vilket faktiskt är straffbart i exempelvis Storbritannien, och som Europakonventionen faktiskt kräver av oss.
Den friande domen har som sagt också väckt starka reaktioner hos allmänheten. Gruppvåldtäkter begås nästan uteslutande av gäng med utomvästlig invandrarbakgrund och att domstolen inte på allvar sätter ned foten legitimerar indirekt detta beteende som bottnar i en kulturellt betingad värdegrund och sexualsyn med delvis rasistiska inslag. På Facebook har ett kritiskt brev adresserat till Svea hovrätts president Fredrik Wersäll delats mer än 30.000 gånger. Brevet har även spridits via andra sociala medier. En namninsamling har dessutom startats med krav på att fallet ska prövas i högsta domstolen. I skrivande stund har närmare 50.000 personer skrivit under. (Sidan kan pga hög trafik vara svår att nå.)
DN
 
 

Mera kommer

var så säker på det
Och SD växer
 
Tänk på att Jorden är redan överbefolkad
Varför vet jag det?
När 900 miljoner människor redan
svälter
Hur skall vi då kunna föda ännu fler
Det är ofattbart
Till och med Sverige är överbefolkad
Hur kan jag säga så?
Annars skulle inte 18% av ungdomar
Vara arbetslösa
År 2013 oktober
I Sverige har vi en Kulturkris
genom en stor invandring
Och krisen förvärras dag efter dag nu
Religionen Islam har fått fäste i Sverige
Och i Koranen står det att de tänker förstöra våra hem och städer.
Skall vi tillåta det?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar