onsdag 23 oktober 2013

Sverige blir överbefolkatSverige blir eller är överbefolkat
Titta
Snart tar muslimerna över hela Sverige

Stor muslimsk ”flyktingfamilj” besvikna och gnäller på svenska vården – trots allt är ”gratis” – UPPDATERAD

UPPDATERAD 
De asylsökande har, efter diverse generösa regler och lagar av sjuklövern, rätt till vård ”som inte kan vänta” – men vad det innebär är ju helt klart en bedömningsfråga. Många ”sociala turister”, som kallar sig flyktingar anser nästan att en sticka i fingret är akut. Många nya asylsökare gnäller nu och ojar sig för svensk sjukvård.

Det börjar bli ju nu också bli kallare i det lilla gratislandet i norr, och nu är det tandagnisslan för detta också. Flera av de asylsökande, som Västerviks-tidningen skriver om i sin snyftare, bor i stugor på det vackra och fina Lysingsbadet, men de har ju för tunna kläder och det är alltså nu synd om dem. VT skriver att ”Barnen springer mellan stugorna i flip-flops, och nästan inga har några vinterjackor på sig”. Kanske de skulle köpt lite kläder i stället för iPhones och andra dyra ”leksaker”.
– Pengarna räcker inte till både mat, pengar, mediciner och blöjor, säger en man, vars fru bär på deras nyfödda barn.
Barnet har nu haft feber i flera dagar, och de har sökt hjälp flera gånger för lite feber, som är något fullt normalt att barn och vuxna får. Några bamyl, mycket vatten och vila brukar hjälpa, men asylsökarna skall ha hjälpt med allt av bröstammorna på vårdcentralen som de ringt, men gett upp efter att ha hamnat i långa telefonköer. Till slut sökte de in till akuten – för lite feber på ett barn. Detta är en av bitarna som nu är kontentan av den svenska generösa idiotin med vård till allt och alla.
- Ingen har hjälpt oss på akutmottagningen heller, säger den arabiska mannen i familjen till tidningen.
En annan muslimsk man från något exotisk land, Ahmad Abu Khalifa och fembarnspappa, som troligtvis smugglats in i Sverige gnäller på att hans slöjindränkta fru Shirine Al Kabra, haft tandvärk i en vecka – utan att få hjälp. Han tillägger, som VT gärna skriver, ”detta trots att hon inte kunnat sova på grund av värken”. När VT kommer på besök har en ”bekant” tagit henne till vårdcentralen igen, där hon slutligen fick hjälp. Hon har alltså varit vaken i sju dygn eller?
På bilden ses familjen Ahmad Abu Khalifa, hustrun Shirine Al Kabra, och barnen Ali, Othman, Maya och Yahya.
Den muslimska familjen är nu kritisk och gnäller på det tog så pass lång tid – och flera andra familjer lyfter fram liknande situationer. Nu vill de ha bättre stöd från ansvariga på flyktingförläggningen för att kunna få sjukvård när de behöver den. Att svenskar får vänta flera gånger längre, inte får den när DE behöver den, eller inte ens har råd med vård och mediciner spelar ingen roll, varken för asylsökarna eller för tidningen VT.
Vad tidningen INTE uppger är att asylsökare alltid för ett så kallat LMA-kort. Kortet är en tillfällig handling som visar att innehavaren är asylsökande och kortet måste ibland visas upp, exempelvis när receptbelagd medicin ska hämtas ut på apoteket. Dessa otacksamma sociala turister gnäller alltså på en telefonkö när de har allt gratis via sitt LMA-kort.
Migrationsverket skriver:
”Om du visar ditt LMA-kort betalar du 50 kronor för ett besök hos en läkare på vårdcentral och för läkarvård som du får efter remiss. Besök för att få en annan sjukvårdande behandling, till exempel hos en sjuksköterska eller sjukgymnast, kostar 25 kronor. Du betalar högst 40 kronor för en sjukresa. Avgiften för akutbesök på sjukhus varierar över landet.
Du kan få ersättning för den del av avgiften som överstiger 50 kronor. Ta med kvittot till Migrationsverket och lämna in en ansökan om särskilt bidrag så snart du kan efter akutbesöket. För akut tandvård ska du uppsöka Folktand-vården eller någon annan tandläkare som landstinget hänvisar till. Avgiften är 50 kronor för vuxna.
Du köper medicin på närmaste apotek. För de flesta receptbelagda mediciner behöver du bara betala 50 kronor om du visar ditt LMA-kort. Om du under sex månader har betalat mer än 400 kronor för läkarbesök, sjukresor och medicin kan du ansöka om ett särskilt bidrag. Migrationsverket kan ersätta dig för de kostnader som överstiger 400 kronor. För att få tillbaka pengar ska du visa kvitton som kan intyga för dina kostnader från läkarbesök, sjukresor och receptbelagd medicin”.
I Lagen om hälso- och sjukvård åt asylsökande med flera (2008:344) står det att ett landsting ska erbjuda asylsökande som har fyllt 18 år vård som inte kan anstå, mödrahälsovård, vård vid abort och preventivmedelsrådgivning. Detta gäller även efter att de meddelats beslut om avvisning eller utvisning.
Sedan juli i år har även illegala invandrare – så kallade ”papperslösa” – som är kriminella och som gömmer sig undan myndigheterna efter att ha blivit utvisade, rätt till den här vården. Ett landsting ska även erbjuda den asylsökande en hälsoundersökning.
På Lysingsbadet bor just nu runt 270 flyktingar. Platserna är fyllda, och flyktingarna har kommit nu under september och oktober, säger Gunnar Boman, vd för Västervik Resort AB, skriver VT. Många av dem från Syrien, men det finns även familjer från Afghanistan och Somalia. Migrationsverket har två anställda på plats och sköter hela verksamheten. Gunnar Boman tycker att samarbetet med Migrationsverket har fungerat bra.
Det är skrämmande att dessa ens har mage att gnälla på lite tandvärk, feber och telefonkö när Sverige tagit emot dem med öppna armar, föder och göder dem på Svennars bekostnad. Vi ska om vi strax kan uppdatera artikeln med siffror om vad till exempel läkarundersökning och förlossningar kostar samhället.
Uppdatering:
Fakta:
Källa: niomanader.se
Kostnader för oss som inte har LMA-kort:
  • Hälsoundersökning: Liten hälsoundersökning: 1 200 kr. Medelstor hälsoundersökning: 1 400 kr. Stor hälsoundersökning: 2 500 kr.
  • Kostnad for en förlossning: Vaginal förlossning: ca. 20-25 000 kr. Kejsarsnitt: ca.40 000 kr. Extremt svår förlossning: ca. 60 000 kr. Ca 15% av alla förlossningar betraktas som svåra. Ca. 10% av alla förlossningar slutar i akut kejsarsnitt, vilket innebär att det förelegat en kostnad for BÅDE vaginal förlossning OCH kejsarsnitt.
  • Dygnskostnad: På sjukhus 80 kr/dygn. Ska någon anhörig ligga kvar betalar denne 365 kr. Då ingår frukost, lunch,middag. Läkarbesok: 15 kr. Jour eller akutbesök: 300 kr.
  • Annan sjukvårdande behandling ex. rådfragning sjuksköterska. 100 kr.
  • Sjukresa: 140 kr enkel resa. Sjukresa är en resa mellan ditt hem och en vårdgivare ex. Läkare, Tandläkare, Sjukgymnastik, Kurator. (Allt som grundar sig på medicinsk bedömning).
Dessa uppgifter finns att hämta på nätet ifall någon betvivlar siffrorna. Kontentan är att man ska akta sig för att bli sjuk och vara pensionär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar