onsdag 23 oktober 2013

Personer i den invandrarrelaterade enorma assistanshärvan uppmanas via brev vittna falskt


Personer i den invandrarrelaterade enorma assistanshärvan uppmanas via brev vittna falskt .
35 personer åtalades i september vid Södertälje tingsrätt i landets hittills största härva med misstänkt assistansfusk. Fusket har i flera fall även lett till vanvård av personer. Många åtalade är i behov av arabiska tolkar, bland annat syrier. 27 av de 35 åtalade är invandrare. En av huvudmännen, Rolf Daniel Åhlander, är folkpartistisk politiker.


För åtal med alla namn och bilder, läs vår senaste artikel om härvan HÄR. Hur som helst så det nu uppdagats än mer fusk, i detta fallet är det vittnen som via anonyma brev uppmanas att ändra sina vittnesmål och utsagor, allt för att dölja fakta och troligtvis göra så en eller flera skall slippa undan billigt.
”… du och NN måste ändra en del i det ni sagt”, skrivs till en av dem i ett brev.
– Det här är mycket allvarligt och är en del i den systemhotande brottsligheten som bland annat går ut på att påverka rättsprocessen, säger Johan Thornberg, biträdande chef för polisens Aktionsgrupp Stockholm, som hållit i assistansutredningen och den myndighetsgemensamma Södertäljeinsatsen, uppger lt.se.
Men som vi känner till så är ju Södertälje en stat i staten Sverige, där det råder maffialiknande organisationer som styr, så varför skulle denna enorma härva vara ett undantag. Företaget som är i fokus i denna härvan är Elma Personlig Assistans AB.
Att döma av texternas utformning i breven som uppmanar att ändra vittnesmål verkar de vara riktade mot personer som har nära anhöriga i stort behov av assistans och som själva jobbar som assistenter åt sina anhöriga. Brevmottagarna är givetvis själva vara åtalade för grovt bedrägeri, misstänkta för att ha tagit emot pengar då deras anhöriga tidvis varit utan assistans. Mottagarna av breven har ännu inte vittnat i rättegången.
Ur breven:
”Jag har följt hela polisutredningen väldigt nära och för att jag känner er sen många år tillbaks genom mina föräldrar som ni haft många gemensamma intressen ihop förr om åren. Jag måste säga att du och NN måste ändra en del i det ni sagt.”
Och:
” … Ni måste tala om att ni kommit överens med Araben att natt-timmarna är gjorda på riktigt av dig … men PGA att ni inte vill ha andra människor i ert hem, så gjorde ni så, och kom överens om det ekonomiskt på sidan om, precis som han sagt i förhöret.”

Åtalet är 222 sidor långt. Alla siffror, miljoner miljoner miljoner finns med i åtalet i översta länken nedan. Alberto Yurekci som åtalas, är enligt uppgift en ”kokaintorsk”, beroende av droger alltså samt en före detta fotbollspelare i Syrianska FC, numera i deras fotbollsstyrelse.
Tidigare artiklar
Folkpartist och invandrare huvudmän i Sveriges största assistansfuskhärva – 35 åtalas och 100-tals milj borta
Ny assistansbluff i 12-miljonerkronorshärva – elva häktade – namnen här
17 häktade i assistansbedrägeriet mot Försäkringskassan
Lyxprylar i beslag i assistanshärvan mot FK – alla namnen här

Assistanshärvan i Södertälje växer med 6,4 miljoner till
Assistansbedrägeriet i Södertälje har växt till 40 misstänkta
Folkpartist huvudman i assistanshärvan på över 20 miljoner


Read more: http://www.exponerat.info/personer-i-den-invandrarrelaterade-enorma-assistansharvan-uppmanas-via-brev-vittna-falskt/#ixzz2ia4QjP9j

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar