torsdag 16 januari 2014

Somalisk familj har kostat skattebetalarna 25 miljoner

 
 
 

En enda somalisk familj har på bara några år kostat den danska kommunen Ringkøbing-Skjern motsvarande drygt 25 miljoner svenska kronor. Detta sedan kommunen tvingades ta beslut om tvångsvård av familjens sju vanvårdade barn.
Efter beslutet flydde den somaliska familjen till Sverige, där de genom att uppge nya identiteter hoppades få ny asyl av det svenska Migrationsverket. Dessbättre lyckades inte detta och Ringkøbing-Skjerns kommun hämtade med hjälp av dansk och svensk polis tillbaka familjen, varefter barnen placerades i en fosterfamilj.
På onsdagen åtalades föräldrarna vid domstolen i Herning för att ha tagit barnen till Sverige i stället för att överlämna dem till kommunen för omhändertagande. Enligt uppgift ska barnen ha gömts hos redan trångbodda släktingar i Sverige och vanvårdats även där.
Beträffande kostnaderna för familjen säger kommunens ordförande i barn- och familjekommitténs, Lennart Qvist (V) att detta är en dryg utgiftspost för kommunens skattebetalare men att barnens bästa alltid måste gå före att hålla budget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar